Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Wisselbeker met nipt verschil naar haagse Surinamers in 5e HASU dammatch (18-06-12)

Afgelopen maandagavond werd de 5e aflevering gespeeld van de HASU dammatch in het mooie Kalhuis. De openingszetten werden verricht door SP-tweede kamerlid Harry van Bommel en in Scheveningse klederdracht Corrie Taal.

Harry van Bommel en Corrie Taal doen de openingszetten voor Pertap Malehé(surinaams kampioen 1978) en Engelbertus Pronk.

Het blijkt dat Harry meer met Scheveningen heeft dan wij dachten want zijn vader woonde daar van 1946-1956 schuin tegenover het Kalhuis. Ook met Suriname heeft hij warme gevoelens. Hij is er al diverse keren geweest en hoopt stiekum om er misschien in de toekomst als hij ouder wordt zich wel definitief te kunnen vestigen. Hoewel Harry zegt geen verstand van dammen te hebben vindt hij het kleurrijk zoals Damclub Scheveningen deze damsport promoot. Voorzitter Johan Pronk hoopt dat het in de toekomst ook mogelijk is om een dergelijke promotie-match te organiseren met Marokkaanse en Turkse Hagenaars. Deze kom je wel tegen op internet maar niet bij de verenigingen. Misschien is het toch niet zo gek als Harry ook een damcursus bij ons komt volgen want het herkennen van een lokzet kan ook in de politiek gebruikt worden.  Om ons even te verplaatsen naar de wereld van Harry, het buitenlands beleid. Is de huidige situatie in Europa ook als een uitgelokte zet ooit van te voren bedacht of hebben we hier te maken met een lok-lokzet?

De damwedstrijd ging gelijk op (10-10)  totdat de laatste partij van voorzitter Johan Pronk tegen Harald Jagram verloren ging.  Hij had last van bijverschijnselen van zijn medicijnenen en zat daardoor niet goed in de wedstrijd. Aan bord 1 had Engelbertus Pronk een blokvormige opstoot geposteerd in de voorlinies van Pertap waar hij letterlijk en figuurlijk niet omheen kon. Hij sleepte een knappe remise uit de chaotische heksenketel die daarna ontstond.  Bas Baksoellah speelde weer eens een sterke partij en boekte een mooie winst op Jaap van Hal. Piet Rozenboom speelde een mooie partij tegen Radjen Kalloe ,kwam een schijf voor, maar zag een plakker over het hoofd waardoor de partij alsnog remise liep.

Nico Mondt wist via een damcombinatie van Hedwig Callender te winnen. Leny van der Gaag-Pronk speelde een sterke partij tegen Nerin Bisseswar maar op het moment dat Nerin moest opgeven trapte ze toch nog in een zetje waardoor ze alsnog verloor. Moen Lachman won van Nico Pronk in een regelmatige partij.  Theo Goudzwaard won van Piet van Veen en Frits van der Gaag, die de laatste tijd steeds sterker speelt, won van Joke van der Meijden. Runnerup Alexander Bikker,  spelend aan surinaamse zijde, won knap van Ronald Bunsee.  Nel Lindhout won van Gerda van der Meijden die aan surinaamse zijde meespeelde.

De spelers werden verwend met Surinaamse hapjes en Scheveningse nieuwe haring. De “Roy-Mokiem” HASU-wisselbeker gaat dus dit jaar naar de Haagse Surinamers. Na de openingszetten moest Harry weer snel naar de 2e kamer voor het zorgdebat en Corry naar de afsluitingsavond van het Schevenings Vissersvrouwenkoor in de Bethelkerk. Wij danken onze openingsgasten nogmaals voor hun bijdrage aan onze gezellige en sportieve damavond.

 

Haagse Surinamers DC Scheveningen 12-10
Pertap Malahe Engelbertus Pronk 1-1
Bas Baksoellah Jaap van Hal 2-0
Radjen Kalloe Piet Rozenboom 1-1
Harald Jagram Johan Pronk 2-0
Hedwig Callender Nico Mondt 0-2
Nerin Bisseswar Leny van der Gaag-Pronk 2-0
Moen Lachman Nico Pronk 2-0
Piet van Veen Theo Goudzwaard 0-2
Joke van der Meijden Frits van der Gaag 0-2
Alexander Bikker Ronald Bunsee 2-0
Gerda van der Meijden Nel Lindhout 0-2

 

Reacties zijn gesloten.