Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Verlies thuiswedstrijd tegen Damcombinatie Westland (10-11-12)

De thuiswedstrijd tegen de Damcombinatie Westland afgelopen zaterdag eindigde in een 7-13 overwinning voor de westlanders. Het was een speciale wedstrijd omdat Gerrit Slottje voor het eerst in sinds 2 maanden weer achter het bord zat.  Binnenkort moet hij een operatie ondergaan voor een nieuwe heup.

Wim Eijgenraam in denkhouding  tegen Danny vd Voort

Gerrit Slottje weer achter het dambord na twee maanden

Aan bord 1 moest Engelbertus Pronk in verlies berusten  tegen Wim Boer doordat hij een combinatie dacht uit te voeren en pardoes een schijf weggaf.  Aan bord 8 moest Jaap van Hal een nederlaag incasseren tegen Frans Slot met een heuse 6-klapper aan het eind van het middenspel. Wim Eijgenraam kon aan bord 10 de lange vleugel van zijn tegenstander overmeesteren en de partij naar zijn hand zetten. Nico Pronk speelde een knappe partij tegen Martijn Scholten maar doordat hij zich te laat losmaakte verloor hij alsnog.

Piet Rozenboom moest aan bord 3 alle zeilen bijzetten om de sterk spelende Daniël Boom van het lijf te houden en in remise berusten. Paul Jopp kwam aan bord 2 tegen Jerry de Nijs niet verder dan remise. Nel Lindhout speelde een sterke partij waarbij ze een voorpost nam, waarvan zowel haar tegenstander als zijzelf erg van schrokken.  Uiteindelijk verloor ze alsnog door een foutzet. Gerrit Slottje die voor het eerst sinds twee maanden weer achter het dambord zat kon aan het eind van het middenspel de remise variant niet vinden tegen Peter Bentvelzen en verloor.

Hedwig Callender speelde een nette remise tegen Wim Schrader.  Tenslotte moest voorzitter Johan Pronk nog zijn partij afronden tegen de sterk spelende Wim Kok.  Aan het eind van het middenspel moest hij constateren dat hij nog niets had bereikt, echter door een fout kon  hij alsnog de winst binnenslepen. En met de eindstand 7-13 konden de westlanders weer huiswaarts.

 

Reacties zijn gesloten.