Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Schooldamtoernooi Den Haag (03-11-11)

Michael van der Stroom deed dit jaar mee aan het schooldamtoernooi van Den Haag en werd vierde van de 139 jeugddammers! Het toernooi begon op 12 oktober waar 139 jeugddammers bijeen kwamen om in onderlinge strijd te bepalen wie er mee mochten doen aan de finale. Om dit te bepalen werden ze ingedeeld in twee groepen (groep 5/6 en 7/8), waarbij een eindstand voor meisjes en jongens werd opgesteld. In dit toernooi werden 7 wedstrijden gespeeld volgens het Zwitsers systeem.

Michael speelde heel goed en won 6 van de 7 partijen. De enige partij, die hij verloor, was tegen Kirsty Wahjuwibowo. Michael speelde heel goed, maar had nog te weinig ervaring om remise te halen. Michael eindigde daardoor met 12 punten uit 6 wedstrijden op de tweede plaats van groep 7/8, achter Kirsty, en op de eerste plaats van de jongens in deze groep. Met deze eerste plaats mocht Michael meedoen aan de finale bij Damclub Den Haag. Daar liet hij in de eerste partij zien dat hij ook van Kirsty kan winnen. Een goed begin kon echter niet goed voortgezet worden. De twee partijen daarna werden, ondanks goede kansen, remise. De vierde partij werd weer gewonnen en de vijfde moest tegen de sterkste dammer, Berke Yigitturk, gespeeld worden. Hoewel Michael na een dam tegen toch nog terugkwam in een gelijkwaardige stand, ging de partij toch verloren. De laatste partij werd heel spannend, want bij remise of winst kon Michael in de prijzen vallen. Het lukte echter niet.

Wij, damclub Scheveningen, feliciteren Michael van harte met het behalen van deze vierde plaats. Hij speelde heel erg goed, want hij liet 135 jeugddammers achter zich en won toch maar van Kirsty en speelde heel goed tegen Berke (kans op remise), die beiden naar de WK welpen gaan.

 

Reacties zijn gesloten.