Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Scheveningen laat punten liggen in laatste wedstrijd tegen Reeuwijk (25-02-12)

De laatste ronde in de nationale competitie tegen Reeuwijk in het mooie Kalhuis verliep enigszins teleurstellend voor de Scheveningse dammers.  De bezoekende club kon gezien hun tweede plaats op de ranglijst wel een overwining inschatten maar met 4 invallers en een speler tekort was dat zeker geen gelopen race. Ook het feit dat de concentratie van Cees de Leeuw niet optimaal was omdat zijn vader onlangs is overleden maakte de uitkomst van de dammatch onzeker.   De eerste 2 punten waren voor voorzitter Johan Pronk omdat hij tegenover een leeg bord zat en geen tegenstander had. Misschien maar goed ook want de concentratie was er niet zoals hij het zelf zei.

De volgende 2 punten kwamen voor rekening van Jeremy Pauwels die met een damcombinatie korte metten maakte met invalster Martine Jannes.

Nel Lindhout kon geen inspiratie vinden voor haar spel tegen Kariem Droog en verloor.  Arie te Lindert kwam niet verder dan remise tegen het knappe spel van Mariska Bos. Hedwig Callender zag een 2 om 4 over het hoofd en verloor.  Leny van der Gaag-Pronk won haar eerste wedstrijd netjes tegen jeugdspeler Daan Vermeulen. Nico Pronk zag aan het eind van complex middenspel een winstgang tegen Cees de Leeuw over het hoofd en verloor. De tussenstand was nu 7-7 met nog 3 partijen te gaan.  Topscorer Nico Mondt kon geen vat krijgen op het sterke spel van Arie de Bruijn en moest capituleren en moest hierdoor zijn koppositie in de topscorerslijst van klasse 2D overdragen aan Arie de Bruijn. Gerrit Slottje ging ten onder in een remise ogende stand, waarbij opeens alle varianten verloren, tegen de sterk spelende Jan Buitenhuis. Tenslotte wist Paul Jopp nog knap remise te maken in een eindspel met een schijf achter. Eindstand 8-12 voor Reeuwijk.

Paul Jopp bezig aan een lastig eindspel.

 

Reacties zijn gesloten.