Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Nieuw weggeefdambordje voor de schooljeugd van Scheveningen (09-06-12)

Bij het lesgeven op de diverse scholen in Scheveningen en Den Haag ontdekte Piet Rozenboom dat het niet meer vanzelfsprekend is dat elk kind thuis in de kast een dambord met schijven heeft staan. Hij bedacht een goedkope en kleine versie van het damspel die door de kinderen voor een klein bedrag kan worden gekocht. De uitvoering was niet iets wat je zomaar uit de mouw schudt want hoe maak je nu kleine damschijven? Chiel Overvoorde van de haagse damclub ODB dacht mee en kocht voor eigen rekening een apparaat  waarmee je schijven van elk formaat uit een relatief zacht materiaal kan stansen.  Nico Mondt regelde de kleurenkopieën en het kleurrijke resultaat is op de foto hieronder te zien.

Zoals je ziet is het spel niet zo zwart/wit als sommigen soms beweren maar het lijkt erop dat de oranjekoorts hier ook al heeft toegeslagen.

We vinden het als bestuur een mooi initiatief en een goede reclame voor onze damclub. Misschien kunnen we het in combinatie met een scheveningse sponsor straks wel uitbreiden naar een nog grotere verspreiding over het gehele stadsdeel Scheveningen. Het lijkt ons een interessant idee  om reclame voor een sponsor en je damclub op een dambordje te combineren. Aan de achterzijde van het geplastificeerde bordje staan de spelregels en de nodige andere informatie om je weg te vinden in de damwereld.

 

 

Reacties zijn gesloten.