Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Nel Lindhout “(wo)man of the match” (20-01-13)

De verre wedstrijd tegen tegen koploper “De Variant” uit Oudenbosch in Brabant ging zoals verwacht ruim verloren. Het team is in de breedte veel sterker als ons team. Zelfs met onze sterkste opstelling is de gemiddelde rating van onze tegenstander beduidend hoger.

Nel Lindhout probeert snel een zet te doen terwijl Jan de Wolf zijn vorige zet nog noteert.

Martin de Wolf kwam aan bord 3 tegen Joke van der Meijden al gauw een schijf voor en ondanks dat ze nog dapper doorvocht moest ze als eerste opgeven.   Ook Gerda van der Meijden moest na schijf verlies als tweede haar vlag strijken.  Gelukkig hadden we ons strijkijzer meegenomen want ook Ronald  Bunsee kon zijn stelling niet houden en capituleerde. Aan het 10e bord moest Wim Eigenraam als oudste lid en topscorer in een subtiel klassiek standje zijn meerdere erkennen tegen oud ODB-speler Rob van Lien.

Nel Lindhout en Hedwig Callender hadden samen afgesproken om in ieder geval remise te spelen en het lukte hen om dat met een blauwe vermelding te doen. Nel Lindhout (681) moest tegen Jan de Wolf (1198) maar gaf geen krimp en Jan is waarschijnlijk nog steeds bezig om een winstgang te vinden. Ook de tegenstander van Hedwig had het gevoel ergens gewonnen te hebben gestaan maar kon dat tijdens de partij niet vinden.

Jaap van Hal speelde een regelmatige remise. Leny van der Gaag-Pronk speelde een goede partij maar verloor op tijd doordat ze haar klok vergat. Nadat Piet Rozenboom na nauwkeurig spelen een remise tegen Daniëlle Vos aan bord 10 liet noteren, konden we met de inmiddels gestreken vlaggen 16-4 weer terug naar huis.

Reacties zijn gesloten.