Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Nederlaag tegen DOS-Delft met hoofdrol en debuut voor Michael van der Stroom (2-2-13)

De Delfse dammers waren uit hun mooie dampaleis afgedaald naar het scheveningse Kalhuis maar voorzitter Johan Pronk verzekerde dat ze hier ook minimaal loge zaten. Gezien het vorige regionale treffen waren de Delftse dammers uit op revanche maar de Scheveningse dammers waren zeker niet van plan om daar aan mee te werken. Alleen liep het allemaal toch even anders….

Aan de 12-jarige Michael van der Stroom lag het zeker niet. ‘s-Morgens was hij nog bezig met de keuze van zijn volgende school en  om twaalf uur zat hij voor het eerst achter het dambord van een landelijke damwedstrijd.  Schijnbaar onbewogen en geen last hebbend van plankenkoorts speelde hij zijn partij aan bord 10 tegen Chiel Overvoorde tot aan het einde van het middenspel en forceerde met een mooie doorbraakcombinatie de remise. Het eerste punt was binnen.(1-1)

Eerste landelijke damwedstrijd van Michael van der Stroom

Aan bord 9 moest Nico Pronk als gauw de vlag strijken tegen de sterk spelende Nafta Rijgersberg. (1-3) Ronald Bunsee maakte een knappe remise tegen de altijd sluw spelende Mees van de Bosch. (2-4). Hedwig Callender moest tegen de altijd sterk spelende Jelle Groeneveld aan bord 7 al gauw een schijf inleveren na de opening en kwam er daarna ook niet meer aan te pas. (2-6  ) Paul Jopp kon aan bord 1 de sterk spelende Jan Eekhout verrassen in een eindspel met wederzijdse dam. (4-6)

Aan bord 5 moest voorzitter Johan Pronk tegen de sterke delftse dammer Henk de Witt. In een mooie omsingelingsstand zag onze voorzitter een afwikkeling over het hoofd waarna hij alleen maar achter de feiten aan liep.(4-8)  Engelbertus Pronk probeerde Cees van Atten af te troeven maar verder dan remise kwam hij niet.(5-9)

Jaap van Hal probeerde de voorzitter van DOS over de rand van het bord te duwen maar Rob Smits bood dapper weerstand en kwam op het eind zelfs zeer gunstig te staan. Uiteindelijk nam hij een verkeerde variant waardoor Jaap nog net goed wegkwam met remise.(6-10) Piet Rozenboom zag Loek Tillemans achter zijn bord schuiven maar ook hij wilde niet echt meewerken. In een bijna symmetrische stand met wederzijdse flankaanval kwam hij niet verder dan remise. (7-11)

Nico Mondt boekte een regelmatige overwinning op Gerard Peroti wat de eindstand op 9-11 bracht.  En de delftse dammers konden deze keer met de overwinning naar huis. Deze keer hebben ze nog loge gezeten. Aanstaande maandag dan toch maar in de kelder?

 

 

 

Reacties zijn gesloten.