Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Jeu de Dames (22-02-14)

De laatste wedstrijd in de nationale competitie kregen we Dordrecht 2 op bezoek in het Kalhuis. Omdat we tot dan toe nog geen punt hadden gescoord lag het dan ook voor de hand om te verwachten dat het deze keer ook weer zo zou lopen. De dammers uit Dordrecht hadden echter buiten de dames in ons team gerekend want de enige twee overwinningen kwamen van Joke van der Meijden en Nel Lindhout. (het is niet bekend of de dames ook hun vrouwelijke charmes in de strijd hebben gegooid)

Nico Pronk gaf het goede voorbeeld door het eerste punt binnen te halen. Joke kon door een fout van Cor Leenheer naar een winnende dam combineren en Nel kon door een meerslagfinesse tegen Joop de Vries naar een winnende dam plakken. Arie te Lindert kwam niet verder dan remise tegen Lauw Dingemans. Wim Eijgenraam deed zijn uiterste best tegen Kees Osté maar in het slot van zijn partij blunderde hij en moest helaas opgeven.

Ook Gerrit Slottje en Hedwig Callender konden de remisegrens niet doorbreken. Ook Johan Pronk startte hoopvol met een schijf voordeel door een verkeerde achterloop van zijn opponent Kees van Dijk. Maar ook hij kon zijn voordeel niet in winst omzetten. Tenslotte moest Paul Jopp na een interessante partij en Piet Rozenboom tegen de knap verdedigende Simon Rompa remise geven.

“Jeu de Dames” zoals de naam al doet vermoeden, een spel voor dames.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.