Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Jaap van der Toorn in memoriam (07-07-05)

 Een zwaar verlies voor Damclub Scheveningen. Op 73 jarige leeftijd is ons clublid Jaap van der Toorn in de nacht van 30 juni jl. onverwacht overleden. Met zijn overlijden is vooral voor zijn echtgenote, zijn drie zoons en hun kleinkinderen, maar ook voor Damclub Scheveningen een zware slag toegebracht. Jaap was allereerst een aimabel en een door ons allen zeer gewaardeerd persoon maar blonk daarnaast uit in hulpvaardigheid en inzet voor onze kersverse damclub.

Jaap was er bijna altijd en belde af als hij een clubavond niet kon komen. Jaap stond midden in dit leven en had vele hobby?s waaronder schilderen, varen en dammen. Hij had nog zoveel idee?n en plannen voor het dammen in Scheveningen. Het voelt eigenlijk onrechtvaardig dat hij niet nog zoveel meer voor zichzelf, zijn onmiddellijke omgeving, zijn vrienden en familie, maar daarnaast ook voor Damclub Scheveningen heeft kunnen betekenen.

Want Jaap had nog zo ontzettend veel zin in het leven, zoals iedereen die hem ook maar een beetje kende zal beamen. Hij was een echte levensgenieter, die met heel veel verschillende dingen met heel veel plezier en inzet bezig was. Zijn hart zat ook absoluut op de goede plek. Hij was altijd aandachtig en als er een nieuw lid bij onze club naar binnen stapte dan bood hij zo iemand gelijk een kopje koffie aan om hem op z?n gemak te stellen. Als we op vlaggetjesdag met een kraam bij de haven stonden had hij via Riet, zijn vrouw, koffie voor ons meegenomen. Hij wist met zijn enthousiasme anderen te inspireren.

 

Jaap voor een van zijn zelfgemaakte schilderijen

We zullen ons best doen om zijn droom, een volwassen Scheveningse Damclub met een jeugdafdeling, te laten uitkomen. Wij hebben het gevoel een goede vriend te hebben verloren. Ik weet dat vele anderen dat zelfde gevoel hebben. De wereld is met de dood van onze Jaap een stuk leger geworden. Het zal moeilijk zijn om die lege plek weer op te vullen.

 

Johan Pronk                                                                                                                                 Voorzitter Damclub Scheveningen

Reacties zijn gesloten.