Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Haags Damkampioenschap (14-04-11)

Overgenomen uit nieuwsbrief ODB

Baksoellah bokaal voor Edwin Torn

 

Edwin Torn is de nieuwe Haagse damkampioen. De 25-jarige Schiedammer won in De Brink in een slechtere positie met een eenvoudig zetje van Harry Zandvliet en bleef daardoor Gerard de Groot – ultieme winst op Bas Baksoellah – een punt voor. Torn neemt de Anko Baksoellah wisselbokaal over van Jaap van Hal die ten koste van Roy Bidesi het brons veroverde. In de B-groep werd Jack Mondt winnaar, vóór Frans Teijn. In de eerste klasse ging Ashok Mahabier in het eindspel onverwacht nog in de fout. Piet Rozenboom profiteerde leidt de dans met Hein van Dee, die Nerin Bisseswar plat walste. Nel LIndhout bleef in de topper in de tweede klasse tegen Ron de Vaal op de been en gaat met Rinus Snellaars op kop.

Overgenomen uit de AD van donderdag 14 april

Edwin Torn lonkt naar Haagse titel

Jaap van Hal zal vrijwel zeker zijn Haagse damtitel niet prolongeren. Hij verloor in de voorlaatste ronde van Edwin Torn, die nu de beste kansen op het kampioenschap heeft. Medekoploper Gerard de Groot leek met z’n halfopenklassiek veelbelovend te staan tegen Roy Bidesi maar was achteraf blij met remise. Harry Zandvliet overklaste Bas Baksoellah die de partij echter nog cadeau kreeg. In de B-groep gaat Mondt na zijn zege op Johan Pronk alleen aan de leiding. Harold Jagram en Piet Scheeres remiseerden. In de eerste klasse besliste Hein van Dee de topper tegen Ashok Mahabier in zijn voordeel en deelt de eerste plaats met Piet Rozenboom die zich van Koos van Setten ontdeed. In de tweede klasse duurt de titelstrijd tussen Rinus Snellaars, Nel Lindhout en Ron de Vaal onverminderd voort.

Overgenomen uit nieuwsbrief ODB

Drie koplopers in Haagse titelstrijd

Het kampioenschap van Den Haag gaat met drie koplopers een spannende eindfase tegemoet. Titelverdediger Jaap van Hal won op basis van een kleine finesse zijn uitgestelde partij van Harry Zandvliet maar moest zich na een spannende partij gewonnen geven tegen Gerard de Groot die er nu het beste voorstaat. Edwin Torn was in een onregelmatige klassieke partij te sterk voor hekkensluiter Bas Baksoellah en is nu de derde koploper. Harry Zandvliet liet Roy Bidesi met remise ontsnappen en volgt op een punt. In de B-groep remiseerde leider Frans Teijn met Johan Pronk en was Jack Mondt clubgenoot Piet Scheeres te slim af. In de eerste klasse deed Ashok Mahabier met een combinatieve winst op Nerin Bisseswar goede zaken. Hij heeft Piet Rozenboom en Hein van Dee op de hielen. In de tweede klasse eindigde de topper tussen Rinus Snellaars en Ron de Vaal in remise. Nel Lindhout is de lachende derde.

 

Overgenomen uit nieuwsbrief ODB

Haags kampioenschap : Gerard de Groot terug in titelrace

Gerard de Groot doet weer helemaal mee in de strijd om de Haagse damtitel. De kampioenskandidaat van DC Den Haag bracht Edwin Torn de eerste nederlaag toe. De Groot won met een geniepig zetje een schijf en zette in het eindspel met secuur spel de kroon op zijn werk. Roy Bidesi remiseerde met Bas Baksoellah. De partij tussen de koplopers Jaap van Hal en Harry Zandvliet werd uitgesteld. In de B-groep sloeg Frans Teijn Piet Scheeres klassiek knock-out en staat nu op kop. Harold Jagram bleef ondanks vroegtijdig schijfverlies op de been tegen Jack Mondt. In de eerste klasse zegevierde Piet Rozenboom tegen hekkensluiter Wim Ernste voor de derde keer op rij en prijkt nu langzij bij leider Ashok Mahabier die met Engelbertus Pronk de punten deelde. Dankzij Koos van Setten weet Nerin Bisseswar weer wat verliezen is. In de tweede klasse blijven Rinus Snellaars, Nel Lindhout en Ron de Vaal maar winnen.

 

Overgenomen uit de AD van donderdag 24 maart

Drie koplopers in Haagse titelstrijd

De Haagse damtitelstrijd is de finalefase met drie koplopers ingegaan. Titelverdediger Jaap van Hal, Harry Zandvliet en Edwin Torn leiden de dans met twee punten voorsprong op Roy Bidesi, Gerard de Groot en Bas Baksoellah. Torn remiseerde met Harold Jagram na eerder zijn inhaalpartij tegen Bidesi in winst te hebben omgezet. In groep B greep Baksoellah tegen Jack Mondt zijn laatste kans en in groep C won Zandvliet ook zijn derde partij na een misgreep van de Groot. De winst van Piet Scheeres op Johan Pronk kwam te laat.

Overgenomen uit de AD van donderdag 17 maart

Kaarten voor Haagse titelstrijd geschud

Na de tweede ronde van de Haagse damkampioenschappen lijken de kaarten wat betreft de finaleplaatsen al aardig geschud. Titelverdediger Jaap van Hal stelde tegen Bas Baksoellah zijn plek veilig. Edwin Torn nam Frans Teijn te grazen en Roy Bidesi won van Harold Jagram. In poule C kreeg Gerard de Groot tegen Piet Scheeres loon naar werken en boekte Harry Zandvliet zijn tweede succes op rij tegen Johan Pronk.

Overgenomen uit de AD van vrijdag 11 maart

Zandvliet wint als enige in titelstrijd

De Haagse damkampioenschappen zijn in De Brink met een kleine dertig deelnemers van start gegaan. In de hoofdklasse kwam Harry Zandvliet als enige tot winst. De DC Den Haag speler kreeg pas na een lang eindspel de 93-jarige Piet Scheeres op de knieën. Titelverdediger Jaap van Hal remiseerde met Jack Mondt. Johan Pronk hield knap Gerard de Groot op remise en Harold Jagram pakte na een partij met wisselende kansen een punt tegen Frans Teijn. In de eerste klasse verraste Nerin Bisseswar de sterker geachte Piet Rozenboom en won Ashok Mahabier van Wim Ernste. In de tweede klasse begonnen Nel Lindhout, Rinus Snellaars, Ron de Vaal en Radjin Chandarsing sterk.

 

Reacties zijn gesloten.