Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Geslaagd jeugddamtoernooi in het Kalhuis (23-11-13)

Met een opkomst van 24 jongens en meisjes uit de gehele Zuid-Hollandse regio afgelopen zaterdag mogen we tevreden terugkijken op een sportieve dammiddag in het mooie Kalhuis.

Na alle voorbereidingen werd om 14.00 uur het startsein gegeven en was vanaf dat moment alleen nog het indrukken van de klokken en het schuiven van de schijven te horen. Sommigen dachten zelfs een zacht gekraak te horen maar dat zal wel verbeelding geweest zijn.

Beginners

Bij de beginners werd een rond toernooi gespeeld van 7 ronden. Hierbij eindigde Emre Hageman van de Willem de Zwijgerschool op de eerste plaats met maximale score! Er gaan geruchten dat hij regelmatig met zijn vader oefent. Anish Ramkhelawan van Constant Charlois Rotterdam werd tweede en Sebastiaan Egberts uit Delft pakte verdienstelijk de 3e plaats. Tim Pronk kwam pas aan zijn eerste punten door in de derde ronde gelijk de koploper Sebastiaan Egberts te verslaan. Hij eindigde op een mooie 6e plaats maar hij heeft laten zien dat hij nog veel beter kan. Vincent van der Stroom eindigde teleurstellend op een laatste plaats. Maar hij wist wel van Niels Gailjaard te winnen.

Welpen 

De welpen en pupillen speelden in één groep 7 ronden zwitsers. Bij de welpen werd Jesse van der Ende eerste met 9 punten. Op de tweede plaats eindigde Naveen Hanoeman van damclub Den Haag. Göchan Baqci eindigde op de 5e plaats. Op 30 oktober werd hij 1e op het Haags Schooldamkampioenschap met maximale score.

Puppillen

Micheal van der Stroom werd de grote winnaar van deze toernooiaflevering met maximale score. Volgend jaar gaat hij naar de aspiranten dan krijgt hij weer sterkere tegenstanders.

Mooiste combinatie 

De deelnemers mochten een combinatie of zetje indienen die ze tijdens de partijen hebben uitgevoerd. Martijn Devilee van damclub Samen Sterk uit Hazerswoude won volgens de jury de Jan de Koning bokaal voor de mooiste combinatie.

Helaas kon Sinterklaas niet komen want hij was tussen schip en wal gevallen en zwarte Piet van het dek gewaaid. Maar  er was voor alle deelnemers na de prijsuitreiking gelukkig wel een sinterklaasattentie.

Voor alle uitslagen op de KNDB-website  uitslagen ZHDB jeugdtoernooi Scheveningen

Reacties zijn gesloten.