Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Eerste regionale competitiewedstrijd DCS1-MDV1 6-6 (13-09-05)

RONALD BUNSEE HAALT EERSTE REGIONALE PUNT VOOR DAMCLUB SCHEVENINGEN BINNEN.
 
Afgelopen maandagavond werd door Damclub Scheveningen de eerste wedstrijd in de 2e klasse van de regionale competitie gespeeld tegen het 2e team van MDV (Monsterse Damvereniging).
Ronald Bunsee verraste zijn tegenstander Geert van der Valk aan bord 4 met een geraffineerd zetje. Hierdoor kwam hij zelfs in een gewonnen stand terecht. Door een onnauwkeurige afronding liep het echter remise. Geert van der Valk, die in de damsimultaan tegen onze clubkampioen Johan Pronk onlangs nog via een damcombinatie wist te winnen, kwam met de schrik vrij.
 
Aan het eerste bord kwam Johan Pronk niet verder dan remise tegen de taai spelende Nico Compalitano. Piet Rozenboom, misschien wel moe van alle zomertoernooien, speelde aan het tweede bord tegen Bert Molenkamp en moest ook met remise genoegen nemen. Arie te Lindert aan het derde bord wist zijn sympathieke tegenstander Jan Kruithof te overklassen. De oud voorzitter van MDV plaatste een voorpost iets te ver naar voren. Na omsingeling ging dit schijf en daarmee ook de partij verloren. Aan het vierde bord speelde kwam Koos van Setten niet goed in zijn aanvalsspel tegen tegen Geert van Winkel waardoor ook hij een remise moest laten aantekenen. 
 
Aan het laatste en zesde bord moest Jan Boon het opnemen tegen Leny van der Gaag-Pronk. Na een spannend duel, waarbij de kansen steeds wisselden, moest Jan in het (scheveningse) zand bijten. De einduitslag was 6-6. Geen slecht begin voor Damclub Scheveningen. Op maandagavond 26 september komt damclub Den Haag met hun tweede team op bezoek.  Iedereen bij Damclub Scheveningen praat erover dat hij een extra tandje zal bijzetten om te proberen de Haagse Derby te winnen.

Reacties zijn gesloten.