Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Eerste KNDB-wedstrijd met overwinning voor landelijk team op CCR2 uit Rotterdam (15-09-12)

Afgelopen zaterdag speelde het landelijk team van Damclub Scheveningen zijn eerste wedstrijd in Het Kalhuis tegen CCR2 de reserves van de damclub Constant Charlois uit Rotterdam. (JvH)

Nico Mondt kon zijn goede stand net niet in winst omzetten.

 

Op papier was de tegenstander Constant Charlois Rotterdam 2 (verder CCR2) een lastige tegenstander, maar daarvan hoefde nog niet verloren te worden. Evenals het vorige seizoen had Scheveningen een invaller nodig omdat een teamlid een ongeluk had gehad. Vorig jaar bleek de schade voor het damlid nihil te zijn, dit jaar is dit anders. Wij wensen Gerrit Slottje veel sterkte toe en hopen dat de revalidatie van zes tot acht weken van de (gebroken) heup goed zal verlopen, zodat hij daarna onze teams weer kan versterken.
Het scoreverloop verliep voor Scheveningen in het begin heel goed, want de score liep van 0-0 naar 10-2, zodat 1 punt in ieder geval al binnen was. Het laatste benodigde punt voor de overwinning liet echter een tijdje op zich wachten, maar kwam wel. Er deden weer drie ‘Pronken’ mee, maar hoewel Engelbertus en Johan lang over hun partij deden, konden zij het goede voorbeeld van Nico (gewonnen) niet volgen. Engelbertus en Johan verloren hun partij.

De concentratie straalde er vanaf. Piet Rozenboom lijkt hier in slaap gesukkeld maar schijn bedriegt.

De drie dames waren ook van de partij, maar Gerda van der Meijden stond achter de bar. Nel Lindhout beoordeelde een mogelijke combinatie verkeerd, waardoor haar tegenstander dam kon halen en de partij won. Joke van der Meijden haalde een mooi zetje uit, die geen schijfwinst opleverde, maar wel hield ze met één schijf twee schijven van haar tegenstander vast. Door een verkeerde voortzetting van Joke werd de partij niet gewonnen, maar liep remise. Toch goed gedaan Joke!

Achteraf zou je kunnen zeggen dat de overwinning grotendeels te danken is aan de overwinning van Nico Pronk en de remise van Joke van der Meijden! Het scoreverloop was als volgt: 1. Nico Pronk (2-0); 2. Nel Lindhout (2-2); 3. Jaap van Hal (4-2); 4. Wim Eijgenraam (6-2); 5. Paul Jopp (8-2); 6. Piet Rozenboom (10-2); 7. Johan Pronk (10-4); 8. Engelbertus Pronk (10-6); 9. Nico Mondt (11-7); en 10. Joke van der Meijden (12-8). N.B. Joke heeft een blauwtje gelopen, want zij speelde remise tegen Marijn van Drunen met een rating, welke 221 hoger is dan die van Joke (567 tegenover 788). Een mooie overwinning als start van het seizoen.

Reacties zijn gesloten.