Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Een frisse start na de eerste coronastorm

Na een stop van vier maanden en een aarzelende start op 13 juli zijn we weer helemaal terug met een normale clubavond. Daarvoor hebben we natuurlijk wel ons hoofd gebroken hoe we dit nu op zo’n manier konden aanpakken om eventuele besmettingsrisico’s te minimaliseren.

Goede idee├źn moet je gewoon overnemen en dat heeft geleid tot de volgende aanpak:

  1. Bij binnenkomst van het clublokaal wordt iedereen een aantal vragen gesteld en dient men de handen te ontsmetten met de daarvoor klaargezette ontsmettingsautomaat.
  2. Alle meubels, tafels en stoelen worden na het klaarzetten eerst gereinigd omdat deze overdag door andere gebruikers van het Kalhuis gebruikt worden. Waar geen 1,5 mtr tussen de tafels kan worden gehandhaafd gebruiken we kuchschermen.
  3. Na het klaarzetten van het spelmateriaal worden dit eerst gereinigd of ontsmet met een UV C lamp.
  4. De toiletten mogen alleen gebruikt worden volgens een protocol, wat op het toilet aanwezig is.
  5. Tijdens het spelen van de partijen komt men binnen de 1,5 mtr. Direct na het einde van de partij dient men de afstand van 1,5 mtr weer aan te houden. Voorover buigen in een voor denksporters karakteristieke denkhouding is niet toegestaan.
  6. Samen met Welzijn Scheveningen werken we aan een plan voor grote UV C luchtreinigers voor het gehele speellokaal en de overige ruimten van het buurthuis.
  7. De ventilatie van het speellokaal voldoet aan de minimale eisen van het Bouwbesluit.
  8. Er wordt een logboek bijgehouden van alle spelers en bezoekers op een clubavond. Bezoekers wordt gevraagd om 1,5mtr afstand te houden en om hun naam en telefoonnummer te noteren.
  9. Voor de twijfelaars die het nog niet aandurven om naar onze clubavond te komen hebben we de mogelijkheid geïntroduceerd om online mee te spelen.
  10. Voor elke speler geldt vooraf aanmelden bij Gerda (06-29468740) i.v.m. klaarzetten van het spelmateriaal en de meubels.

Nu maar hopen dat een tweede coronagolf uitblijft en we weer als vanouds kunnen blijven dammen in het Kalhuis.

Reacties zijn gesloten.