Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Dos Delft – Damclub Scheveningen (23-01-10)

Dos-Delft uit , altijd lastig.

En zo dacht ook onze teamcaptain Engelbertus Pronk erover.        Ditmaal toverde hij  een wel zeer bijzondere opstelling uit zijn hoge hoed,     en nog bijna met succes ook.
We waren ruimschoots op tijd met 10 man en drie dames!!     jawel, Onze trouwe speelsters, steun, toeverlaat, schouders om op uit te huilen    en invalsters waren ook afgereisd naar Delft.     Tot aller verbazing was zelfs Hedwig Callender op tijd, en die heeft al zo lang als we weten de reputatie te laat te komen, Dit gebeuren nemen wij dan ook op in onze Kronieken, Waarvan akte.
Stipt om 12 uur werden de klokken in werking gesteld, hier en daar hoorden we de verbazing betreffende onze opstelling,     het leek in eerste instantie een heuse nachtmerrie te worden, Koos van Setten op bord 6 vergreep zich tegen R. Blinker en moest daarop een schijfje inleveren,    en niet veel later ook de punten. 2-0         Op bord drie capituleerde Ronald bunsee voor het delfts kanon Geert prinsen 4-0.        Op Bord negen deed Roel Langendam tegen Mees vd Bosch. wat hij moest doen, Winnen. Dit ging niet geheel zonder slag of stoot, en een remise was in het eindspel mogelijk geweest.    4-2     De nul was van het bord, Wim Ernste moest in zijn opponent H.A. Valk zijn meerdere erkennen, en werd vakkundig en hardhandig van het bord gezet. 6-2        Nico pronk wist op bord 4 lange tijd een waar mijnenveld van Jelle Groeneveld  te omzeilen, maar moest helaas met leden ogen aanzien hoe er een twee werd bijgetekend voor Dos. 8-2        Een  nachtmerrie begon zich af te tekenen, daar dachten de heren Nico mondt, Piet rozenboom en Bart bogaard echter anders over die respectievelijk H.J. Bijnaar, K. es Sabrij en C. v Atten aan hun zege kar bonden.    8-8 de verbeten gezichten bij de spelers van delft logen er niet om(het bier was dan ook vrij snel op en de delftse voorzitter kon nog snel wat extra bier laten aanrukken)

Zouden ze het dan toch doen!!

Dos Delft, de punten afsnoepen.     Engelbertus Pronk op Bord een helemaal in zijn nopjes, stond ook nog geen schijf voor, (want dan verliest hij meestal!!)     raakte de weg kwijt in een leuk klassiekje, en remiseerde met Luuk Tillemans.

9-9!!

Alles hing af van bord 5, Daar trof Hedwig Callender het punten binnen harkende Delfste kanon Henk de Witt.       Als vanouds vocht Hedwig als een leeuw, en hield Henk lange tijd binnen de remise marges, Henk wist echter van geen wijken en langzaam aan werd duidelijk dat het net niet zou lukken, Hedwig moest in Henk ditmaal zijn meerdere erkennen.      11-9.       Dit mocht echter de pret niet drukken, de blikken op de gezichten van de Dos-Delft spelers spraken boekdelen, O wat waren ze opgelucht.                   Na nog wat nageborreld te hebben aan de bar.       Nico pronk van Jelle Groeneveld uitgelegd kreeg waar hij eigenlijk allemaal aan ontsnapt was. zijn we vertrokken.      Al met al een geslaagde wedstrijd, waar net iets meer in gezeten zou hebben, als Koos van Setten, eens stopt met slechte Zetten.

.    Volgend jaar beter!

Dos-Delft heeft ook een stukje op hun website geschreven,  Wat de pret alleen nog maar vergroot.

Roel Langendam

Reacties zijn gesloten.