Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen verslaat de reserves van Damclub Den Haag (14-11-09)

 

 

Koos van Setten aan zet tegen Bas Baksoellah

 

Er werd wel in spanning uitgekeken naar de stadsderby tegen het tweede team van Damclub Den Haag. Omdat de opstelling van de tegenstander steeds veranderde was er rekening gehouden met een wilde opstelling.

 

Voorzitter Johan Pronk , tactisch aan bord 10 geplaatst, gaf het goede voorbeeld en won als eerste van zijn sympathieke tegenstander. Nel Lindhout koos het zekere pad aan bord 9 en remiseerde.

Roel Langendam, onze sterke Scheveningse kopman aan bord 7 had zijn dag niet en behaalde een kleurloze remise. Nico Mondt dicteerde het spel en zijn tegenstander moest langzaam maar zeker het onderspit delven.

.

Joke van der Meijden aan bord 1 kon net geen remise behalen aan het hoogste bord. Wim Ernste deed dat wel aan bord 2, maar zijn tegenstander mocht heel erg blij zijn met deze remise. Hedwig Callender,aan bord 6, kwam al snel een schijf voor en maakte het keurig af, ondanks een te zware lange vleugel.

 

Piet Rozenboom , tactisch aan bord 8, boekte een mooie overwinning op zijn tegenstander.

Engelbertus Pronk beleefde aan bord 5 een moeilijke middag tegen Moen Lachman.

Hij kon geen enkele grip krijgen op de stelling van Moen Lachman.  In het eindspel maakte zijn tegenstander een blunder en Engelbertus was daar als de kippen bij om de winst te incasseren.

 

Koos van Setten had de langste partij van de dag. In een drie om vier eindspel wilde zijn tegenstander geen remise geven. Koos liep nergens in en behaalde uiteindelijk een prachtige remise tegen een sterke tegenstander.

 

Einduitslag: 14-6 voor damclub Scheveningen tegen Damclub Den Haag 2.

Reacties zijn gesloten.