Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen start spelmiddag voor buurtjeugd (10-09-12)

In samenwerking met het Kalhuis gaat Damclub Scheveningen een spelmiddag voor de buurtjeugd organiseren. Op dit moment komt onze damjeugd hoofdzakelijk van de scholen waarop wij lesgeven en die zitten net iets verder dan loopafstand van ons clublokaal. We hopen zo in contact te kunnen komen met onze doelgroep jeugd die dichter bij Het Kalhuis woont. We gaan hiervoor twee vrijwilligers aantrekken van buiten het buurthuis die ervaring hebben met jeugd en het doen van spelletjes.

 

Een verzoek voor het aantrekken van vrijwilligers wordt gedaan bij de vrijwilligerscentrale “Haagse Helden”, aangevuld met één of twee clubleden.  We verwachten hiermee te kunnen starten in de loop van de maand Oktober en   we gaan starten met de volgende bordspellen;  Retsami (een nieuw strategisch bordspel geïntroduceerd op de mindsportgames in Cambridge 2009), schaken, dammen, domino, “mens erger je niet”, stratego en eventueel spelletjes die door meerdere personen met een iPad kunnen worden gespeeld.

 

Deze nieuwe vorm van samenwerking met het Kalhuis is een nieuwe insteek op het benaderen van de buurtjeugd en moet zorgen voor een betere benutting van elkaars mogelijkheden zoals beoogt wordt met het project “buurthuis van de toekomst”. Hiervoor wordt ook gebruik gemaakt van de ervaring, kennis en de communicatiekanalen van Het Kalhuis.

 

 

Reacties zijn gesloten.