Damclub Scheveningen grijpt naast de punten (03-11-13)

In de thuiswedstrijd tegen DOS Delft heeft Damclub Scheveningen onnodig punten gemorst.

De start begon goed met een winstpartij van Arie te Lindert tegen Rolan van der Lugt die niet goed geconcentreerd in de wedstrijd zat en eerst een schijf weggaf en daarna een combinatie over het hoofd zag. Nel Lindhout aan bord 10,verloor van Loek Tillemans in een remisestand.

Hedwig Callender haalde een zetje uit tegen Jan Eekhout met druk op een voorpost die niet doorsloeg. Jan Eekhout zag hierbij een damcombinatie over het hoofd toen Hedwig achter de voorpost liep, waarna zijn stand uiteindelijk alsnog verwaterde en hij aan het eind van het middenspel verloor doordat hij een doorbraakruil over het hoofd zag. Gerda van der Meijden speelde een prachtige partij tegen Rob Smits waarbij ze aan de winst kon ruiken. Uiteindelijk kon Rob nog ontsnappen met een remise. Piet Rozenboom verloor van de sterk spelende Gerard Peroti. Joke van der Meijden maakte knap remise tegen Chiel Overvoorde. Gerrit Slottje kwam niet verder dan remise tegen de sympathieke Roy Blinker. Engelbertus Pronk won knap van Cees van Atten die meestal ook niet wil meewerken. Wim Eijgenraam verloor alsnog met twee schijven voorsprong van  Nafta Rijgersberg. Misschien is hij nog een beetje van slag door de vorige wedstrijd tegen Rijnsburg toen hij zich opeens niet goed voelde achter het dambord.

Tenslotte moest  voorzitter Johan Pronk zijn partij nog afronden tegen Jordy van der Lugt. In een voor Johan verloren stand trapte Jordy in een zetje en kwam verloren te staan. Uiteindelijk wist hij nog door een “smerig zetje” (zo noemt hij het zelf) remise uit het vuur te slepen. Na dit blunderfestival kon DOS met de winst 8-12 naar huis wederkeren.

DOS Delft

1 Engelbertus Pronk (915) Cees van Atten (880)

2-0 (8)

2 Gerrit Slottje (937) Roy Blinker (840)