Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen behaalt eerste regionale overwinning! (30-09-05)

 Damclub Scheveningen doet goede zaken in de damcompetitie en nestelt zich in de top van het klassement van de tweede klasse van de Westhollandse Dambond.
De reserves van Damclub Den Haag werden verslagen met 9-3.
Aan bord 1 wist Roel Langendam zijn tegenstander na een spannende partij te verschalken. Roel bewijst hiermee dat hij weer terug is van weggeweest.
Good old Piet Rozenboom aan bord 2 behaalde als nestor van ons team een regelmatige overwinning en gaf daarmee het goede voorbeeld.
Arie te Lindert trof een verrassend sterk spelende tegenstander en kwam dan ook niet verder dan remise.
Johannes Pronk, als onze clubkampioen , tactisch aan bord 4 gezet, behaalde een afgetekende zege. Hij voldeed hiermee op eenvoudige wijze aan zijn opdracht.
Jeremy Pauwels ,aan het vijfde bord, kreeg geen vat op de stelling van zijn tegenspeler. Gelukkig wist hij  nog net een remise uit het vuur te slepen. Maar van hem kunnen wij in de volgende wedstrijden nog heel wat vuurwerk verwachten, want vorig jaar was hij niet voor niks persoonlijk topscorer in deze klasse!
Koos van Setten, aan het zesde bord ,  kwam al snel een schijf voor door een eenvoudig zetje. Hij bewees hierna een perfecte geroutineerde teamspeler te zijn: Nadat het zesde punt binnen was gehaald, bood hij zijn tegenstander in vrijwel gewonnen stand remise aan. Zijn tegenstander ging uiteraard direct accoord.
En hierdoor stelde Koos de zege van Damclub Scheveningen veilig .

Belangstellende (huis)dammers en niet clubspelers zijn altijd hartelijk welkom op onze clubavond elke maandag om 19.30 uur in het Kalhuis op de Badhuisstraat 177.E-mail:  dcscheveningen@gmail.com

Reacties zijn gesloten.