Damclub Scheveningen Damclub Scheveningen

Damclub Scheveningen

4e editie Vissersdorpendamtoernooi in Oosterend op Texel (26-02-18)

Damclub Oosterend op Texel, heeft het initiatief genomen om de 4e editie van het Vissersdorpen Damtoernooi te organiseren. Eerdere succesvolle edities waren in Scheveningen 2015, IJmuiden 2016 en Katwijk 2017. Het toernooi
dat in de breedste zin alleen dammers toelaat die lid zijn of waren van een club of voormalige club uit een vissers- of kustgemeente of huis- of clubdammers die geboren en/of getogen en/of woonachtig zijn in de kuststreek van Noordzee, Waddenzee of voormalige Zuiderzee, en verder echt niemand anders!

De eerste openingszet in 2015 door Chielie den Heijer, hier in originele Scheveningse klederdracht, aan het bord van de voorzitters Jack van der Plas(DC Katwijk) links en Jesse Bos (DC IJmuiden) rechts.

Het oergezellige toernooi, wat eerst nog moest zoeken naar een passende naam, heeft nu toch definitief gekozen voor de naam Vissersdorpendamtoernooi.

De geplande aanvangstijd is 11.30 met als uitgangspunt dat alle teams die de boot van 10.30 uit Den Helder nemen ruimschoots voldoende tijd hebben Oosterend te bereiken en te acclimatiseren. De speellocatie is Dorpshuis De Bijenkorf, Mulderstraat 37 te Oosterend (tel. 0222-318691). Er is ruime parkeergelegenheid bij het dorpshuis, en voor de autolozen kan ook vervoer van en naar de boot geregeld worden. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon en daarvoor krijgt u naast enkele top partijen ook een Texelse lunch voorgeschoteld. Het speeltempo zal rond de 10 minuten per persoon per partij bedragen met een geplande feestelijke afsluiting rond 16.00.

Inschrijvingen als tweetal of individueel ontvangt Victor Voskuil graag vooraf via vic@amsterdamberlin.nl of 0222-313296 of 06-45464029 en ook voor alle overige vragen of informatie of het melden van specifieke dieetwensen kunt u hier terecht.
Wij hopen op een uitstekende vangst op 21 april en willen u er uiteraard niet van weerhouden deze aankondiging viral te laten gaan langs de Nederlandse kusten en vissersdorpen!

 

 

Reacties zijn gesloten.