3e overwinning op rij voor koploper Scheveningen (15-10-11)

De 3e ronde van de nationale damcompetitie, de uitwedstrijd van Damclub Scheveningen tegen Damclub DOS uit Delft, heeft wederom een overwinning opgeleverd voor de dammers uit Scheveningen.
Mede door de overwinning van Jaap van Hal aan bord 1 tegen de sterke delftse dammer Henk de Witt gaf de doorslag in deze dammatch.
Henk overzag een lichte combinatie bij een dubbele dreiging van Jaap. die er als de kippen bij was om de combinatie uit te voeren. De doorbraak die volgde was voldoende voor de winst.
Verder waren er winstpartijen voor Johan Pronk, Nico Mondt, Hedwig Callender en Piet Rozenboom. Paul Jopp nam een te dure combinatie en zag zijn partij tegen Mees van de Bosch in remise stranden. Joke van der Meijden hield lang stand tegen Gerard Peroti maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Jeremy Pauwels had geen antwoord op het sterke spel van Cees van Atten. Gerda van der Meijden kon helaas ook geen veilige haven voor haar schijfjes vinden en verloor. Nico Pronk verloor van Jan Dekker. Eindstand 9-11 voor Damclub Scheveningen.
Na drie overwinningen op rij gaat Damclub Scheveningen verrassend aan kop met 1 punt voorsprong op de directe achtervolgers.